Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο πάρκο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου

Εύκολα προσβάσιμο, φιλικό στο περιβάλλον και ανοιχτό για όλους οποιαδήποτε ώρα. Ο λόγος, για το πάρκο της πανεπιστημιούπολης στου Zωγράφου, το οποίο φιλοξενείται επί της οδού Γάζης 2.Το πάρκο της πανεπιστημιούπολης προσφέρει υπαίθριες δραστηριότητες για αναψυχή και γυμναστική.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος στο πάρκο της Πανεπιστημιούπολης

Πάμε, όμως, να δούμε αναλυτικότερα, τι μπορεί να δει κανείς και να κάνει στο πάρκο της πανεπιστημιούπολης. Το πάρκο προσφέρει μια γκάμα δραστηριοτήτων και πληθώρα επιλογών για όσους το επισκεφτούν. Παράλληλα, είναι εύκολα προσβάσιμο από τρεις διαφορετικές πύλες σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας.

Κάτοικος της περιοχής που το επισκέπτεται πολλά χρόνια, εξηγεί γιατί πρέπει κανείς να πάει στην πανεπιστημιούπολη.

Τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ

Είσαι έφηβος και θες να περάσεις χρόνο με την παρέα σου; Μια βόλτα στο πάρκο της πανεπιστημιούπολης θα σε κάνει όχι μόνο να ξεσκάσεις, αλλά και να γυμναστείς. Μπαίνοντας κάποιος στο πάρκο διακρίνει τα μεγάλα γήπεδα για ποδόσφαιρο, που σχεδόν πάντα είναι γεμάτα, αφού μπορούν όλοι να παίξουν χωρίς κανένα κόστος.

Παράλληλα, υπάρχουν και γήπεδα για μπάσκετ, τα οποία, όμως, χρειάζονται ανακατασκευή, προκειμένου να είναι διαθέσιμα για το κοινό.

Γήπεδο μπάσκετ/ Πηγή: desk247/ Βαρβάρα Βαγιανού
Γήπεδο ποδοσφαίρου/ Πηγή: desk247/ Βαρβάρα Βαγιανού

Αν είσαι φοιτητής και μένεις κοντά στις εστίες Ζωγράφου ή και όχι, αλλά απλά έχεις μάθει για το πάρκο, μη χάνεις χρόνο. Πάρε το ποδήλατό σου και την παρέα σου και πέρνα μια ευχάριστη μέρα, χωρίς να ξοδέψεις τίποτα σε μία καταπράσινη περιοχή.

Πάρκο πανεπιστημιούπολης/ Πηγή: desk247/ Βαρβάρα Βαγιανού

Φοιτήτρια, η οποία, επίσης, επιλέγει το πάρκο για περπάτημα, εξηγεί γιατί της αρέσει και τι άλλο θα περίμενε να έχει.

Αν είστε γονείς και έχετε παιδιά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τα φέρετε στο πάρκο με τα ποδήλατά τους ή και μπάλα. Μέσα στον χώρο υπάρχει σημείο με τέρμα, όπου μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, ενώ και η μεγάλη έκταση του πάρκου επιτρέπει σε μικρά παιδιά να παίζουν με ασφάλεια ανάμεσα στα άτομα που το επισκέπτονται καθημερινά.

Πάρκο πανεπιστημιούπολης-Γήπεδο ποδοσφαίρου/ Πηγή: desk247/ Βαρβάρα Βαγιανού

Αν πάλι είστε άντρας ή γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, μην διστάσετε να έρθετε για περπάτημα. Είναι μια καλή ευκαιρία να δυναμώσετε τον οργανισμό σας, ενώ ταυτόχρονα θα περάσετε λίγο χρόνο στην φύση.

Πάρκο πανεπιστημιούπολης/Πηγή: desk247/ Βαρβάρα Βαγιανού

Φοιτητής, ο οποίος μένει κοντά στην περιοχή μοιράζεται τις σκέψεις του για το πάρκο της πανεπιστημιούπολης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να έρθουν απλά για περπάτημα, δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που επιλέγουν να έρθουν με τα ποδήλατά τους. Άλλοι πάλι επιλέγουν απλά να τρέξουν ή και να κάνουν γυμναστική στην άκρη του γηπέδου.

Φοιτήτρια και κάτοικος της περιοχής, η οποία συχνά φέρνει τον σκύλο της στο πάρκο, αλλά έρχεται και από μικρή, εξηγεί γιατί να επισκεφτεί κάποιος το πάρκο, αλλά και τι άλλο περιμένει να δημιουργηθεί, ώστε να γίνει καλύτερο.

Μπορείς, λοιπόν, να περπατήσεις, να τρέξεις, να κάνεις ποδήλατο, να παίξεις ποδόσφαιρο, να φέρεις βόλτα τον σκύλο σου, να γυμναστείς και ταυτόχρονα να διασκεδάσεις. Αν μένεις μακριά από την περιοχή σίγουρα θα είναι αρκετά δύσκολο να την επισκεφτείς, όμως μία τουλάχιστον φορά θα πρέπει να πάνε όλοι.

Προτάσεις!

Ιδέες τις οποίες πρότειναν κάτοικοι της περιοχής, θα ήταν χρήσιμο ο Δήμος να τις λάβει υπόψιν. Πράγματι, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν όργανα γυμναστικής σε κάποιο σημείο του πάρκου, ώστε να μπορεί κάποιος να αθλείται με μεγαλύτερη ευκολία, εάν δεν θέλει να πληρώνει στο γυμναστήριο. Εξάλλου αυτή η ιδέα έχει εφαρμοστεί ήδη σε αρκετά πάρκα της Αθήνας και έχει μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, αφού πολλοί είναι οι κάτοικοι που επισκέπτονται το πάρκο μαζί μετα σκυλιά τους, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος και γι’αυτά. Τέλος, είναι σημαντικό ο Δήμος να ανακατασκευάσει και τα γήπεδα του μπάσκετ, ώστε να είναι και αυτά προσβάσιμα.

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: desk247/ Βαρβάρα Βαγιανού

Σχολιάστε

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑